4 Ocak 2011 Salı

Ajan

6 KELİME BİR ÖYKÜ
"virüs, zevzek, taarüf, bilet, keşkek, susak"
Hava okadar soğuktuki elleri uyuşmaya başlamıştı. Soğuk metal kapıya dokunduğunu bile hissedemiyordu elleri, güçlükle ittirmişti kapıyı. İçerideki sıcaklık yüzüne vurduğunda yüzünün ısındığını hissetti bir an. Kapıyı hemen kapattı. Hızlıca ona doğru yaklaşan köpeği adeta sarılırcasına üstüne atladı.  Kafasındaki bereyi çıkardı köpeği koşarak masaya koydu sonra dönüp sahibini yalamaya başladı. Susak. İsmini küçük kızı koymuştu. Susam gibi diyordu. Köpeğini çok seviyordu kızı.
Bir anda ayağa kalktı cebinden bir kağıt çıkardı. Hızlıca cep bilgisayarından bir görüntülü arama başlattı. Karşıda zenci bir adam belirdi. “rapor verin bayan virüs” kadın açıklamaya başladı. “plan başarıyla ilerliyor. Taarrüf projesi devreye sokulucak. Bay zevzekle orada buluşacağız. Yerlerimiz alınca ilk hedef vurulacak.” Başıyla onayladı adam “not alın.” Kağıda verdiği numaraları yazdı bayan virüs. Ve görüntülü arama sona erdi. Bu lakabı almak için çok uğraşmıştı bayan virüs. Bulunduğu şirketteki bilgileri sızdırmayla başlamıştı ajan hayatı. Sonra başka bir firma ve başka bir firma ardından lakap seçiminde bu lakabı almaya hak kazanmıştı. Bayan virüs; yaptığı her işin zorluğuna rağmen alt edebilir olmasıyla ve her şekilde başarmasıyla ünlüydü.
İki gün geçmişti bayan virüs elindeki biletle kompartımanına yerleşti. Uzun bir yolculuktan sonra tren garından taksiyle hava limanına geçti. Orada bay zevzekle karşılaşıcaktı. Uzun boylu elinde siyah bir çanta taşıyan kafasında siyah bir şapka olan ve cep telefonuyla konuşan bir adam olması gerekirdi bay zevzek. Ordaydı işte duvarın yanında etrafa bakan yanında valiz taşıyan bir görevliyle beraber duruyordu. Kod keşkekti. Çarpıcak sonra çanta değişimi olucaktı kadın keşkek diyerek çarptı düşen çantaları bir anda değiştirdi ve dışarı çıktılar. Bayan virüs önde bay zevzek arkadaydı. İşte beklenen an gelmişti.
Siyah bir arabadan inen yaşlı adamı gördü bay zevzek ve bayan virüs. Yaşlı adam bayan virüse doğru yaklaştı. Bayan virüs elini uzattı ve yaşlı adam öpücük kondurdu. İkisi beraber arabanın arka koltuğuna bindiler. Bay zevzek şöför koltuğuna yerleşti. Arabayı sürmeye başladı. Yaşlı adam “çanta yanınızda mı bayan” dedi. Bayan virüs kibarca elini çantaya attı ve adama uzattı. Adam çantayı açtı.  “güzel iş siz lütfen sağa çekin” dedi. Bay zevzek arabayı sağa çekti. Yaşlı adam arabadan indi. Bayan virüs ve bay zevzek gaza basarak ilerlemeye başladılar. Bir yandan dikiz aynasından arkaya bakıyordu bay zevzek. Bayan virüs telefonunu ve not aldığı kağıdı çıkardı. Telefona verilen kodları girdi ve tam 3 saniye sonra arkadan yüksek bir patlama sesi duyulmuştu.
Bay zevzek “arttık bitti değilmi” diye sordu bayan virüse. Bayan “bir ajan için görev asla bitmez. Araştırmaya devam etmelisiniz bay zevzek. Bu lakabı boşuna almadınız” dedi ve boynundaki kızının kolyesine şevkatle dokundu.

0 yorum:

 
Copyright 2009 2kalemsorler